AMSTERDAM - Ford heeft de prijzen bekendgemaakt van de zuinige Focus 1.6 TDCi Econetic Technology.

"De zuinigste auto in het C-segement" (met uitzondering van elektrische auto’s), zoals Ford de Focus 1.6 TDCi Econetic Technology noemt, heeft een vanafprijs van € 24.495.

Dan staat er een Trend-uitvoering voor je deur, de luxer uitgevoerde Titanium kost €26.795. Wegenbelasting en BPM hoef je niet te betalen voor deze zuinige versies.

Vermogen

De Focus 1.6 TDCi Econetic heeft een vermogen van 105 pk en een gemiddeld verbruik van 3,4 l/100 km, wat neerkomt op een uitstoot van 88 g/km.

De lage uitstoot wordt onder andere bereikt door een aangepast aerodynamicapakket, toepassing van een nieuw common rail-injectiesysteem, wrijvingsverlagende onderdelen, efficiëntere verbranding, een verbeterd koelsysteem en een nieuw motormanagement. De 1.6 Duratorq-diesel is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Voor leaserijders heeft Ford speciale versies en tarieven voor de 1.6 TDCi Econetic, die tot 2014 in aanmerking komt voor 14% bijtelling. De Trend, met onder andere navigatie, Bluetooth, cruise control en parkeersensoren, gaat voor € 22.595 de deur uit, de Titanium-versie kost € 24.995.

De Focus 1.6 TDCi Econtic Technology is per direct te bestellen en staat in juli in de Nederlandse showrooms.

Bekijk foto's van de Ford Focus in groot formaat