AMSTERDAM - Het is Fisker niet gelukt om ‘project Nina’ onder de pet te houden tot de onthulling op de New York Auto Show; de eerste foto’s van de Atlantic – want zo luidt de officiële naam – zijn op internet gelekt.

De Atlantic is een nieuw model van Fisker dat onder de Karma gepositioneerd wordt. Op autofum.cz zijn de eerste beelden van de vierzitter opgedoken en het model laat overduidelijk de handtekening van ontwerper (en eigenaar) Henrik Fisker zien, inclusief de enorme wielen. Of het grote glazen dak oook zonnepanelen herbergt, is nog niet duidelijk.

Het kleinere, goedkopere broertje van de Karma krijgt eenzelfde soort aandrijflijn als de Karma, wat inhoudt dat de achterwielen worden aangedreven door elektromotoren en dat een benzinemotor voor aanvullende power zorgt.

In het geval van de Atlantic is dat een tweeliter viercilinder turbomotor uit de BMW-rekken. De Atlantic, nu nog een prototype, zou in 2013 in productie moeten gaan in de ex-GM-fabriek in Wilmington, Delaware.

Verdere details over de Fisker Atlantic volgen na de onthulling op de New York Auto Show. Fisker maakte al eerder bekend dat er wellicht ook een SUV op basis van de Atlantic komt.

Bekijk foto's van de Fisker Atlantic in groot formaat