AMSTERDAM - Volkswagen gebruikt de New York International Auto Show om een oude bekende als concept-car te brengen.

Maak kennis met de Volkswagen Alltrack Concept, een concept-car zonder Passat in de naam, maar met een dieselmotor.

De fabrikanten lijken het er over eens: Amerika moet aan de diesel. Dat blijkt op de New York International Auto Show uit de concept-cars die we te zien krijgen.

Mazda neemt bijvoorbeeld een Takeri Concept met dieselmotor mee en nu is het dus ook Volkswagen dat de Amerikanen enthousiast wil maken voor dit type motor.

Gelijk

Voor Europeanen biedt de Alltrack Concept weinig nieuws. De Passat Alltrack is bij ons immers al gewoon met dieselmotor te bestellen. Bovendien is deze concept-car is op het oog bijna exact gelijk aan onze Passat Alltrack.

De auto is dan ook inderdaad gebaseerd op de Europese Passat. Bij de sedan wijkt de Amerikaanse versie sterk af van de Europese, onder meer door het materiaalgebruik en de motoriseringen.

De Alltrack Concept heeft een 2.0 TDI motor onder de kap met een vermogen van 140 pk. Het blok is gekoppeld aan een zestraps DSG-automaat. De concept-car heeft vierwielaandrijving tot z’n beschikking.

Concept

Volkswagen brengt de Alltrack nadrukkelijk als Concept, omdat er vooralsnog geen officiële plannen zijn om de auto op de markt te brengen in de Verenigde Staten.

Wel geeft het merk toe met de auto te willen onderzoeken of Amerikanen ‘interesse hebben in een model van vergelijkbare grootte met dieselmotor’.

Als dat een Volkswagen van de volgende generatie op het MQB-platform betreft, zullen de Amerikanen in ieder geval nog tot 2014 op een dergelijke auto moeten wachten.

Bekijk foto's van de Volkswagen Alltrack in groot formaat