AMSTERDAM - Dit zijn de eerste spionagebeelden van nieuwe Kia Carens.

De MPV is het zustermodel van de eveneens nog te onthullen Hyundai ix30 en is gebaseerd op het platform van de Cee’d/i30.

De nieuwe Kia Carens is iets groter dan z’n voorganger en vult zodoende (gedeeltelijk) het gat op dat vier jaar geleden werd achtergelaten door de Carnival. De auto zal hier de concurrentie moeten aangaan met eerdergenoemde Hyundai maar ook ‘usual suspects’ als de Ford C-Max, Opel Zafira Tourer en Renault Scenic.

Dubbele koppeling

Van de nieuwe Kia Carens komt zowel een vijf- als een zevenzitsvariant en de aandrijflijnen – motoren en transmissies - zullen grotendeels overeenkomen met die van de Cee’d. Volgens de Nederlandse importeur kunnen we rekenen op de 1.6 GDI-benzinemotor van 135 pk en de 115 pk sterke 1.7 CRDI-diesel.

De DCT-bak met dubbele koppeling gaat aan de neus van de nieuwe Carens voorbij, de MPV moet het doen met een handbak of zestrapsautomaat. Het ligt voor de hand dat ook de nieuwe 1,2-liter viercilinder turbomotor met directe inspuiting (de 1.2 T-GDI) een plekje zal vinden in de nieuwe Carens.

Eind dit jaar wordt de productielijn van de nieuwe Kia Carens aangeslingerd, begin 2013 staat de auto bij de Nederlandse dealers.

Bekijk foto's van de Kia Carens in groot formaat