AMSTERDAM - De Flavia Cabrio is het nieuwste model in de Lancia-vloot. Hij komt in juni en de importeur heeft de prijzen bekendgemaakt.

De Lancia Flavia Cabrio staat vanaf juni bij de Nederlandse dealers voor een vanafprijs van € 42.900. Voor dat geld krijg je een standaarduitrusting die bestaat uit onder andere elektrisch verstel- en verwarmbare stoelen met leren bekleding, automatische airco, een met leer bekleed stuurwiel en pookknop, navigatie en een audiosysteem met ingebouwde 20 GB harde schijf.

Voor de aandrijving zorgt een 2,4-liter viercilinder van 175 pk, die samenwerkt met een zestrapsautomaat. De zwarte stoffen kap is elektrisch bedienbaar en vouwt zich onder de kofferklep op, waarna er nog 198 liter bagageruimte overblijft. Met gesloten kap is dat 377 liter.

In het persbericht draait Lancia er niet omheen: de Flavia Cabrio is de Italiaanse interpretatie van de Chrysler 200, net zoals dat eerder gebeurde met de 300C (Thema) en Voyager.

Lancia heeft weinig moeite gedaan de Flavia Cabrio te onderscheiden van z’n Amerikaanse broer, alleen het Lancia-logo in de grille, op de achterklep en op het stuurwiel verraadt met welke variant je van doen hebt.

Bekijk foto's van de Lancia Flavia in groot formaat