AMSTERDAM - In het rijk der supercars is Koenigsegg één van de voornaamste heren van stand. Het merk heeft de Agera nu nog extremer gemaakt.

Te zien op de Autosalon van Genève: een nog snellere versie van de huidige supercar van Koenigsegg, de Agera R.

Voor het nieuwe modeljaar presenteert het Zweedse merk een aantal nieuwe features voor de auto. Zo is er extra gewicht, 20 kilogram welteverstaan, bespaard door de wielen te maken uit één stuk koolstofvezel. Verder is het uitlaatsysteem ook vervangen door een lichtere constructie en heeft de Agera R nieuwe kleine vleugeltjes rond de voorbumper voor extra downforce.

De ophanging is vernieuwd, in samenwerking met Öhlins Racing heeft het Zweedse merk namelijk een nieuwe set ontwikkeld. Voor de veiligheid is de Agera R standaard voorzien van Koenigsegg’s eigen elektronische stabiliteitscontrole.

Daarnaast is het motormanagement aangepast, en kan de van twee turbo’s voorziene V8 nu doortrekken tot 7.500 toeren per minuut. Goed voor 960 pk (eerder 940 pk) op Super 98, en maar liefst 1.140 pk (eerder 1.115 pk) wanneer je E85 tankt.

Zo moet de auto vanuit stilstand naar 300 km/h kunnen in 14,53 seconden, en de topsnelheid op een waanzinnige 440 km/h uitkomen – al moet dat laatste nog wel officieel bewezen worden.

Bekijk foto's van de Koenigsegg Agera in groot formaat