AMSTERDAM - Om een grotere rol te gaan spelen in China, gaat Jaguar-Land Rover een nieuw merk lanceren in de belangrijke groeimarkt.

Voor dit plan is de combinatie van Britse merken in gesprek met het Chinese automerk Chery. Een mogelijke samenwerking tussen deze partijen kan ertoe leiden dat Jaguar-Land Rover auto’s mag bouwen in het land zelf.

Volgens de Chinese wetgeving is dat namelijk alleen toegestaan wanneer een automerk een joint venture aangaat met een Chinees merk en een apart merk opzet.

“Er zijn verschillende gesprekken gaande en er zijn veel kansen”, zo stelt de CEO van Jaguar-Land Rover, Ralf Speth, tegenover het Britse AutoCar.

“We gaan erg voorzichtig te werk omdat we rekening moeten houden met veel vereisten. Het is voor Westerse merken nu betrekkelijk moeilijk om nog met succes de Chinese markt te betreden.” Om die reden neemt Speth het opzetten van een nieuw automerk erg serieus, maar wat het precies zal inhouden, laat hij nog in het midden: “Het mag van alles zijn: vrachtwagens, bussen, wat dan ook. Als het maar een nieuw merk is.”

Bekijk 2 foto's in groot formaat