AMSTERDAM - Het zal nog een tijd duren voordat de nieuwe middenklasser van Alfa Romeo gepresenteerd wordt. De Italianen willen eerst over de juiste motoren beschikken.

In een gesprek met het Britse WhatCar, tijdens de Autosalon van Genève, legt Fiat-Chrysler-baas Sergio Marchionne aan waarom de opvolger van de Alfa Romeo 159 zo lang op zich laat wachten.

“Het probleem zit ‘m niet in het ontwerp van de auto, maar we hebben nog niet de beschikking over de juiste krachtbronnen die bij het DNA van het merk passen”, aldus de grote baas van het concern. Hij zou graag willen dat Alfa een vergelijkbaar karakter krijgt als Ferrari en Maserati binnen de Fiat Group.

Wel geeft Marchionne aan dat hij verwacht dat de nieuwe Alfa in 2014 op de markt moet verschijnen, en dat het merk nieuwe successen moet gaan behalen op de Amerikaanse automarkt.

Ook stelt hij dat moedermerk Fiat waarschijnlijk nooit meer een D-segment-auto zal maken, ter opvolging van de Croma, die onlangs uit productie is gegaan. Het voeren van een auto in die categorie laat het concern over aan Alfa.

Bekijk 3 foto's in groot formaat