AMSTERDAM - Mercedes-Benz baas Dieter Zetsche heeft een opmerkelijke opmerking gedaan tijdens de Autosalon van Genève. Hij kondigde aan dat de zojuist gelanceerde A-klasse als basis zal dienen voor een klein model van het Japanse Infiniti.

"Het is zeer waarschijnlijk dat die plannen door gaan", verklaarde Zetsche tegenover onze collega's van het Britse Autocar. Mercedes-Benz heeft enige tijd geleden een alliantie gesloten met Renault/Nissan, en eerder was al aangekondigd dat Infiniti gebruik gaat maken van motoren uit de rekken van Mercedes.

Nu blijkt dus ook dat het delen van het voorwielaangedreven A-klasse platform deel uit maakt van die plannen.

Mercedes richt zich met de nieuwe A-klasse heel nadrukkelijk op jongere kopers die een relatief dynamische Mercedes-Benz wel zien zitten. Dieter Zetsche verklaarde dat de Infiniti-versie van de auto niet veel van de compacte Duitser weg zal hebben.

"Ze zullen de onderhuidse techniek met elkaar delen, maar beiden houden ze hun eigen styling en identiteit. Het spreekt voor zich dat ze allebei een compleet eigen koetswerk zullen hebben." Of we op dit gebied moeten denken in de richting van de Infiniti Etherea, is niet bekend.

Geen driedeurs A

Buiten dit opzienbarende nieuws verklapte Zetsche ook dat er voorlopig geen driedeursversie van de A-klasse in de plannen zit.

"Die hebben we vooralsnog niet gepland omdat we hebben berekend dat andere carrosserievarianten (zoals een vijfdeurs dus, red.) rendabeler zijn op de korte termijn. Die leveren simpelweg meer geld op. Dat neemt overigens niet weg dat er ooit wel een mogelijk kan zijn voor een driedeurs A-klasse."

Bekijk video:

Bekijk 5 foto's in groot formaat

Bekijk video's van de Autosalon van Genève