AMSTERDAM - De Japanse autofabrikant Nissan heeft interesse in een aantal onderdelen van de Nedcar-autofabriek in Born, zo meldt de NOS na een gesprek met een directeur van het Japanse bedrijf tijdens de autosalon in Genève.

Directeur Peter Cornelis van Nissan zegt dat de fabriek in Born bij uitstek geschikt is om onderdelen voor Nissan te produceren. Een volledige overname van de autofabriek is volgens hem onhaalbaar.

Nissan zou vooral extra capaciteit zoeken waar op hoogwaardige wijze onderdelen gefabriceerd kunnen worden. De auto's worden dan op een andere locatie afgebouwd.

Eerder op de dag werd bekend dat het Zwitserse bedrijf Q-PM interesse heeft voor NedCar. Topman Geoffrey Hunziker liet weten dat bij een overname door zijn bedrijf alle vijftienhonderd medewerkers van Nedcar hun baan kunnen behouden.

Hij zou zijn interesse per brief kenbaar hebben gemaakt aan president van Mitsubishi Osamu Masuko, maar Mitsubishi stelde in de loop van de dag nog niets te weten van een overnamebod.

Wankelmotoren

Q-PM zou vanaf volgend jaar op grote schaal zogenoemde wankelmotoren willen produceren. Die zuinige motoren moeten onder meer op de Amerikaanse markt worden verkocht.

Hunziker zegt in de krant te hopen dat Mitsubishi snel zaken wil doen. Zijn bedrijf heeft alternatieve plannen in eigen land, maar de voorkeur gaat uit naar Nedcar. Twee weken gelden werd al bekend dat een Chinese partij interesse heeft. Ook in Europa zou een geïnteresseerde zijn.