AMSTERDAM - Peugeot heeft meer informatie vrijgegeven over de vernieuwde Partner.

Het meest kenmerkende aan de Partner is het nieuwe front, dat de Fransen aangepast hebben aan het huidige familiegezicht van Peugeot. De snuit is wat meer uitgesproken, en de koplampen zijn nieuw – ook uit te rusten met led-dagrijverlichting, een primeur op het gebied van midi-mpv’s, meldt Peugeot.

Daarbij kennen de mistlampen statische bochtverlichting, zijn ook de achterlichten vernieuwd en kent deze Peugeot diverse accenten van chroom.

De Partner is er als bedrijfsauto ook in een verlengde versie, maar ook als Tepee voor personenvervoer. In het interieur vinden we dan zeven stoelen, waarbij de tweede en derde zitrijen neergeklapt of geheel uit de auto verwijderd kunnen worden.

De bagageruimte kan zo groeien van 505 liter tot wel 3.000 liter. Verder zijn er diverse opties verkrijgbaar, zoals automatische airco, parkeerhulp achter, regen- en lichtsensor en een infotainmentsysteem met bluetooth-functionaliteit.

Motorengamma

Motorisch heb je de keuze uit verschillende 1,6-liter benzine- en dieselmotoren, allen gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak.

Zo zijn er 1.6 VTi’s met 98 pk (met 164 gram CO2 per kilometer) en 120 pk (met 169 gram CO2 per kilometer), en 1.6 HDi’s met 75 pk en 92 pk, beiden met 135 gram CO2 per kilometer). Ook zijn er e-HDi’s met 92 pk, waarbij de versie met vijfbak 129 gram CO2 per kilometer uitstoot, maar de aan een elektronisch bediende handgeschakelde zesbak slechts 125 gram.

Ook is er een 115 pk sterke 1.6 HDi met 139 gram CO2-uitstoot per kilometer.

Bekijk foto's van de Peugeot Partner in groot formaat