AMSTERDAM - Stukje bij beetje komt er steeds meer informatie los over de elektrische versie van de Ford Focus. Op een volle accu rijdt de Focus Electric 160 kilometer.

Tijdens de Autosalon van Genève onthulde Ford dat de Focus Electric maximaal 160 kilometer ver kan komen wanneer het accupakket volledig is opgeladen.

Met krachtstroom duurt het ongeveer drie uur voordat de Focus Electric helemaal bedrijfsklaar is, maar zodra er eenmaal voldoende kracht in de batterijen zit, valt er theoretisch dus een behoorlijke afstand met de elektrische Focus te rijden.

Met de beloofde actieradius van 160 kilometer schaart de Focus Electric zich keurig netjes naast de Nissan Leaf, die eenzelfde aantal kilometers als fabrieksopgave laat zien.

125 pk

Eerder onthulde Ford al hoe de Focus Electric er onderhuids uit ziet. De batterijenversie van de populaire compacte middenklasser krijgt een elektromotor met een vermogen van 125 pk, waarmee hij een topsnelheid kan halen van 136 kilometer per uur.

Ford weet nog niet zeker wanneer de auto op de Nederlandse markt verschijnt.

Op dit moment is de auto al wel te bestellen in de Verenigde Staten, terwijl de levering in Engeland begin 2013 op gang komt.

Bekijk foto's van de Ford Focus in groot formaat