AMSTERDAM - Eindelijk is er meer beeld van de Volkswagen Cross Coupé, dit keer meermaals, zoals-ie ook op de Autosalon van Genève staat.

De voorbode van een nieuwe Volkswagen Tiguan was voor het eerst te zien tijdens de Tokyo Motor Show. Toen nog als hybride SUV met een TSI-motor in het vooronder, die slechts 2,7 liter benzine op honderd kilometer verbruikt – goed voor een CO2-uitstoot van 62 gram per kilometer.

Nu krijgen we ‘m ook met een TDI-motor te zien, waarbij het verbruik slechts 1,8 liter op 100 kilometer is, met een uitstoot van 46 gram CO2 per kilometer.

En dat terwijl de topsnelheid ligt op 220 kilometer per uur, en de sprint van nul tot honderd in slechts 6,5 seconden wordt afgelegd. Dat alles met dank aan het gecombineerde vermogen van 225 kW, oftewel 306 pk – 140 kW (190 pk) uit de tweeliter dieselmotor, 40 kW uit de elektromotoren voor en 85 kW uit de elektromotoren achter. Het gecombineerde koppel bedraagt een flinke 700 Nm, het gewicht ligt op 1.858 kilogram.

De auto staat op het nieuwe MQB-platform van Volkswagen, dat ook gebruikt wordt voor de aanstaande Audi A3. Nu wordt de Cross Coupé TDI Concept voor het eerst getoond op het Volkswagen-feestje aan de vooravond van de Autosalon van Genève.

Bekijk foto's van de Volkswagen Cross Coupé in groot formaat