AMSTERDAM - Het is Mercedes-Benz aardig gelukt om de A-klasse te beschermen tegen de grote boze buitenwereld, maar nu is er toch ook een afbeelding van de achterzijde van de auto gelekt.

Eerder zagen we al de voorkant (foto 2) van de A-klasse in vol ornaat, maar we moeten nog even wachten op de officiële informatie over de auto.

De A-klasse deelt techniek met de B-klasse en dus is het veilig om te veronderstellen dat ook de nieuweling de beschikking over turbomotoren en transmissies met dubbele koppeling krijgt.

In een persbericht maakte Mercedes-Benz trots melding van de zelf ontwikkelde "Digital DriveStyle App" en de „Drive Kit Plus”. Daarmee kunnen alle functies van de iPhone via het multimediasysteem van de A-klasse worden bediend.

Bladeren

De bestuurder kan met het knoppencluster in de middenconsole bladeren door de menu’s. Mercedes-Benz claimt dat de A-klasse de eerste auto is die zo’n verregaande integratie met de iPhone mogelijk maakt. Later dit jaar komt deze iPhone-connectiviteit ook beschikbaar voor de B-, C- en E-klasse.

Mercedes onthult de A-klasse vanavond op een speciaal evenement in Genève. Tegen het einde van de zomer verwachten we hem bij de dealers.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz A-klasse in groot formaat