AMSTERDAM - De Seat Toledo gaat terug naar z'n roots: momenteel is het een mpv-achtige, maar in de nabije toekomst wordt het weer gewoon een vijfdeurs hatchback.

Op de Autosalon van Genève wordt de concept-car getoond, weten we sinds gisteren. Nu alle officiële informatie.

De Toledo Concept is 4,48 meter lang en heeft een wielbasis van 2,60 meter. De concept-car biedt plaats aan vijf personen en de bagageruimte heeft een inhoud van 'meer dan 500 liter'. Er zijn extra grote uitsparingen voor de achterportieren, zodat de Toledo een extra goede instap biedt voor de achterpassagiers.

Honinggraatdesign

De Seat-grille met honingraatdesign behoudt op de Toledo Concept z'n trapeziumvorm, in dit geval zeer uitgerekt en laag lopend. Ook de luchtinlaat midden in de bumper is typisch Seat. De breed gelijnde koplampen met verchroomde 'vleugel' tussen hoofd- en dagrijverlichting is daarentegen een kenmerkend element voor de toekomstige modellen van het Spaanse merk.

Volgens Seat biedt de volgende generatie Toledo de nieuwste technologieën van de Volkswagen Groep. Dat zou betekenen dat de concept-car op het MQB-platform staat, waar de Audi A3 als eerste auto van het concern van profiteert.

Het feit dat Seat haast heeft met deze auto, blijkt wel uit het feit dat het Spaanse merk aankondigt dat de Toledo nog dit jaar bij de dealers verschijnt. Seat belooft dat de productieversie van de hatchback 'een unieke value-for-money propositie wordt'.

Bekijk foto's van de Seat Toledo in groot formaat