AMSTERDAM - Hyundai neemt niet alleen productieauto's mee naar Genève, het Koreaanse merk neemt ook een concept-car. De auto heeft de naam i-Oniq meegekregen.

De i-Oniq is een echt designconcept. Hyundai wil met de auto laten zien hoe de fluidic sculpture designtaal zich in de toekomst ontwikkelt.

De auto is 4,40 meter lang en biedt de inzittenden volgens Hyundai een ‘loungeachtige sfeer’. De bestuurdersplek is juist sterk op sportiviteit gericht. Voor het interieurdesign hebben de ontwerpers zich laten inspireren door muziekinstrumenten.

Aandrijflijn

De concept-car heeft een elektrische aandrijflijn met range-extender. Deze bestaat uit een 109 pk sterke elektromotor en een 1,0-liter benzinemotor. Deze fungeert als range-extender en zorgt dat de totale actieradius 700 kilometer is. De CO2-uitstoot is 45 g/km. De i-Oniq slaat z’n energie op in een pakket lithium-ion accu’s.

De Hyundai i-Oniq Concept beleeft z’n wereldprimeur op de Autosalon van Genève. Productieplannen voor de auto zijn er niet. Naast de i-Oniq toont het Koreaanse merk de i30 Wagon.