AMSTERDAM - Voor de productie en assemblage van bepaalde modellen richt Fiat zich de komende tijd op Rusland.

Fiat trekt naar Rusland voor een nieuwe locatie om auto’s te bouwen. Het merk heeft daartoe een intentieverklaring ondertekend met Sberbank, een grote bank in Rusland en Oost-Europa, dat van plan is om de financiering van het project te verzorgen en een minderheidsbelang te nemen. Ook neemt Chrysler, dat voor 58,5procent in het bezit is van Fiat, mogelijk deel in de investering.

Er wordt gekeken naar een faciliteit in de regio van St. Petersburg voor de productie, terwijl de assemblage plaatsvindt in Moskou. De bedoeling is dat er vooral auto’s van het merk Jeep geproduceerd en geassembleerd gaan worden, mogelijk volgens daarna ook andere modellen en motoren.

Fiat rekent op een productiecapaciteit van 120.000 voertuigen. De investering voor dit project kan oplopen tot wel € 850 miljoen.

De betrokken partijen gebruiken de komende periode om tot een uiteindelijke overeenkomst te komen. Dat zal nog in de eerste helft van dit jaar gebeuren. Opvallend genoeg werd onlangs nog bekend dat Fiat mogelijk enkele fabrieken in eigen land zal moeten sluiten, als de productie daar niet goed opnieuw op gang komt.

Bekijk 2 foto's in groot formaat