AMSTERDAM - Gemballa pakt op de Autosalon van Genève flink uit met maar liefst drie wereldprimeurs. De tuner houdt het niet bij z'n favoriete merk Porsche: ook McLaren moet eraan geloven.

Gemballa geeft nog geen beelden vrij, maar vertelt al wel dat de eerste primeur een auto op basis van de McLaren MP4-12C is.

De Duitse tuner kondigt aan dat de 'vergemballade' MP4-12C een koolstofvezel bodykit en extra lichte wielen krijgt. Aan de voorzijde is de diameter van de wielen 20 inch, achter zelfs 21 inch.

Wereldprimeur twee is een opgevoerde 911 van de nieuwste generatie. Ook hier een koolstofvezel bodykit, bestaande uit een voor- en achterspoiler en sideskirts. Ook daar zijn nog geen foto's van, maar Gemballa kondigt vast trotse zes uitlaatpijpen aan. 21-inch lichtmetaal completeert de Gemballa Porsche 991.

De laatste primeur is het nieuwe tuningsprogramma voor de Porsche Cayenne. Het bestaat uit een modulaire bodykit van koolstofvezel. De volledige bodykit bestaat uit een voor- en achterspoiler en sideskirts. Het lichtmetaal heeft een diameter van 22 inch.

De overige twee showauto's zijn al wel bekend. De eerste is de monsterlijke Gemballa Tornado (foto 1) met 721 pk, de tweede is de Gemballa Mistrale (foto 2) met hetzelfde vermogen.

Bekijk 2 foto's in groot formaat