AMSTERDAM - De nieuwe 991-generatie van de Porsche 911 is er nog maar net, of hij wordt al onder handen genomen. In dit geval door tuner Vorsteiner.

De Amerikaanse tuner noemt het een teaser, al zien we op deze afbeelding al vrij duidelijk wat de bedoeling is van deze uitgebouwde Porsche.

Heel uitgebreid is het werk overigens niet. De bodykit van de zogenoemde V-GT bestaat uit een bescheiden voorspoiler, die er ook voor zorgt dat de remmen beter gekoeld worden, en een splitter in het midden voor meer downforce.

Ook werkt Vorsteiner aan de sideskirts, compleet met koolstofvezel verlengstukken. Daarnaast is de voorklep vervangen door een lichtgewicht exemplaar, wat ook voor het paneel in het dak geldt.

Achterkant

Het is niet op bovenstaande afbeelding te zien, maar ook de achterkant is gewijzigd. Onder andere door middel van een diffuser met aerodynamisch gevormde uiteindes én een spoiler, die volgens de beschrijving doet denken aan de bekende ‘ducktail’-exemplaren die we in het verleden op 911’s zagen.

Het uitlaatsysteem is trouwens vervangen door een sportuitlaat, waarbij het geluid versterkt kan worden door kleppen open te zetten. Tot slot monteert Vorsteiner 20- of 21-inch aluminium wielen.