AMSTERDAM - Opel gaat z’n gooit z’n complete motorengamma op de schop. Met een forse investering wil het merk z’n gehele line-up weer helemaal up-to-date maken.

Autocar meldt dat Opel in totaal 500 miljoen investeert in het opfrissen van het motorenpalet. De nieuwe motoren krijgen de beschikking over technieken als directe inspuiting, variabele kleptiming, turbotechniek en –indien nodig- balansassen.

De nieuwe blokken zijn ook geschikt voor toepassing in een hybride aandrijflijn. De eerste motor die Opel introduceert is een nieuwe viercilinder voor de Astra. De 1,6-liter benzinemotor heeft directe inspuiting.

In de periode tot 2014 introduceert Opel drie ‘motorenfamilies’. De eerste zijn de ‘Midsize Gasoline Engines’, waartoe de eerdergenoemde 1.6 behoort. Dan zijn er de ‘Midsize Diesel Engines’, ook hoofdzakelijk met een cilinderinhoud van 1,6 liter. Motorenrfamilie nummer drie zijn de Small Gasoline Engines, een serie drie- en viercilinders met een cilinderinhoud tussen 1,0 en 1,4 liter.

De toekomstige performancemodellen tenslotte krijgen ook viercilinder turbomotoren onder de kap. De eerste auto met zo’n moderne performancemotor wordt de Astra OPC. In de toekomst komen er geen OPC-modellen met V6-motor meer.

Bekijk foto's van de Opel Astra in groot formaat