AMSTERDAM - Het moet vreemd lopen willen de plannen voor de SUV van Bentley geen doorgang vinden. Bentley-baas Dürheimer wil er 3.500 tot 5.000 per jaar gaan bouwen.

Bentley heeft vergevorderde plannen om een derde modelrij aan het assortiment toe te voegen. Naast de Mulsanne en de Continental wordt er een SUV gepland. Op de komende Autosalon van Genève moet daarvan een concept-car verschijnen.

Als Volkswagen zijn goedkeuring geeft, moet de SUV er binnen drie jaar zijn. Aan het einde van het jaar wordt een beslissing verwacht. “Als we deze auto gaan bouwen, wordt het onze eerste plug in-hybride.”

In een interview met het vakblad Automotive News, vertelt Bentley-baas Wolfgang Dürheimer aan dat over de gehele levenscyclus van het nieuwe model 25.000 exemplaren moeten worden gebouwd.

Jaarlijks moeten dat 3.500 tot 5.000 exemplaren zijn. Binnen vijf jaar wil Bentley jaarlijks 15.000 auto's bouwen. Vorig jaar waren dat er 7.003. Het topjaar van het merk was 2007, toen 10.014 Bentleys werden gebouwd.

China

Met name in China is er een enorme vraag voor dit soort luxueuze SUV’s. In zijn tijd bij Porsche hielp Dürheimer mee aan de ontwikkeling van de Cayenne. Dit heeft jarenlang vrij spel gehad in het segment van de opper-SUV’s.

Binnenkort krijgt hij echter navolging. Lamborghini, ook een merk van VW, heeft eveneens besloten een SUV te bouwen. Ook Maserati plant een productieversie van de Kubang.

Bekijk 3 foto's in groot formaat