AMSTERDAM - De chique convertible SUV is momenteel nog een vreemde eend in de bijt, maar wat Land Rover betreft, komt daar snel verandering in. Op de Autosalon van Genève presenteert het merk namelijk de Evoque Convertible Concept.

Land Rover is serieus over z'n creatie en meldt: "Met deze concept-car willen wij het potentieel voor 's werelds eerste premium convertible SUV in kaart brengen". Land Rover gaat hier even aan het feit voorbij dat ze in de Verenigde Staten inmiddels al de Nissan Murano CrossCabriolet kennen.

De auto heeft de Range Rover Evoque Coupe als basis. Ook deze open versie heeft -zoals het een auto van het Engelse merk betaamt- volwaardige terreineigenschappen, aldus Land Rover.

Om de inzittenden goed te beschermen biedt Land Rover het Roll Over Protection System (ROPS). De concept-car staat op 21-inch lichtmetaal en heeft de kleur Causeway Grey.

Op 6 maart pronkt de open Evoque op de Land Rover-stand op de Autosalon van Genève. Het merk voegt nog wel aan het verhaal toe dat er 'op dit moment nog geen productieplannen zijn'.

Bekijk foto's van de Land Rover Range Rover Evoque in groot formaat