AMSTERDAM - Renault heeft foto’s vrijgegeven van het concept roadster die de Fransen gaan onthullen in Genève: de Renault Wind. Gezien het gewicht van 850 kg en het vermogen van 136 pk moet het wel een sportieve bak zijn.

De Wind is een 2+1 roadster en biedt dus plaats aan drie personen. Het gedeelte tussen de voorstoelen is los te maken en dient, als het andersom gemonteerd wordt, als derde zitplaats. Het interieur is wat futuristisch; de auto bevat van binnen veel aluminium. Zo zijn de meters met het metaal omlijst, maar blijken ook veel bedieningselementen met aluminium bekleed.


Met de bolle vooruit probeert Renault een panoramisch gezichtsveld te creëren

De snelheid van de Roadster is zowel analoog als digitaal af te lezen, het toerental wordt weergeven door oplichtende vakjes rond de snelheidsmeter.

Om een ideale zitpositie te creëren, zijn niet alleen het stuur en de stoel, maar ook de pedalen verstelbaar. Ook schuiven zowel het stuur als de pedalen in, als de deur geopend wordt. Dit om in- en uitstappen te vergemakkelijken. De selectiehendel van de sequentiële zesbak is op het middelste gedeelte van het dashboard geplaatst, schakelen gaat met knoppen op het stuurwiel.

Bolle voorruit

Met de bolle vooruit probeert Renault een panoramisch gezichtsveld te creëren. Het raam loopt door in de zijruiten. De bolle lijn vinden we terug in de rest van de auto. De koplampen lopen door tot ver in de motorkap, een ontwerp dat we in steeds meer nieuwe modellen aantreffen. Aan de achterkant steken de rode lichten iets boven de koffer uit, om ze ook van opzij zichtbaar te maken.

De motor is de tweeliter 16 klepper die we ook kennen uit de nieuwe Mégane. Hij geeft je 136 pk bij 5500 tpm en een koppel van 191Nm bij 3750 tpm.