AMSTERDAM - Dit zijn de eerste foto’s van een nieuwe prototype dat flink wat camouflage is kwijtgeraakt. Denk de zebrastrepen weg en het nieuwe model staat al voor je neus.

Niets blijft geheim voor onze spionagefotografen. Tijdens één van de eerste ritten van dit nieuwe prototype van de nieuwe Range Rover, in de omgeving van het hoofdkwartier in Engeland, werd die meteen gekiekt.

Ten opzichte van de vorige prototypes is bij flink wat camouflage kwijtgeraakt en is de definitieve vorm al goed te zien.

CO2-reductie

We verwachten dat de nieuwe Range Rover later dit jaar wordt gepresenteerd. De Engelsen willen bergen verzetten op het gebied van CO2-reductie – en eerlijk gezegd is dat geen overbodige luxe als je naar de cijfers van het huidige model kijkt. Eén van de trucs die daarvoor wordt gebruikt is die van de gewichtsreductie. De auto moet vele honderden kilo’s afvallen.

Ook wat betreft het motorenaanbod wordt de Rangie helemaal op de hoogte gebracht. In het vervolg gaat het er wat bescheidener aan toe.

We verwachten een diesel V6 en de V6 Supercharged, die in de Jaguar C-X16 concept car is getoond, is ook een goede kandidaat voor deze auto. Verder mogen de V8 en de V8 met supercharger natuurlijk ook blijven voor de markten waar het niet zo nauw wordt genomen met de CO2-uitstoot.

Bekijk foto's van de Land Rover Range Rover in groot formaat