AMSTERDAM - Het hele doopceel van de Toyota Yaris Hybrid ligt al een tijdje op straat. Er was nog één grote vraag: wat is de CO2-uitstoot. Want dat is waar het bij deze auto allemaal om gaat.

Vandaag komt bij Toyota het hoge woord er uit. De Yaris Hybrid heeft een CO2-uitstoot van slechts 79 gr/km. Daarmee geeft het merk de concurrentie aardig het nakijken.

Aartsrivaal Jazz Hybrid komt niet verder dan 104 gr/km, een Micra 1,2-liter DIG-S haalt 95 gr/km en de Peugeot 208 met zijn fonkelnieuwe driecilinder komt niet verder dan 99 gr/km.

De Yaris Hybrid heeft een totaal vermogen van 100 pk en de techniek is als vanouds gekoppeld aan een CVT-versnellingsbak. Climate control is altijd standaard.

Prijzen

De prijzen van de nieuwe hybride van Toyota zijn nog niet bekend, maar Toyota meldt dat kopers rekening moeten houden met minimaal 18.000 euro.

Begin juni staat de auto bij de dealer. Dan hoef je natuurlijk geen haast te maken om de nieuwe fiscale maatregelen van juli te omzeilen want met 79 gr/km is deze auto tot en met 2015 belastingvrij en met veertien procent bijtelling te rijden.

Hoewel regelmatige bezoekers van onze site deze auto al een tijdje kennen, maakt de Toyota Yaris Full Hybrid op de Autosalon van Genève zijn werelddebuut.

Bekijk foto's van de Toyota Yaris in groot formaat