AMSTERDAM - Het Franse PSA is dringend op zoek naar een nieuwe partner. Er zouden gesprekken zijn met General Motors.

Een aankondiging van die samenwerking wordt misschien zelfs al op de Autosalon van Genève verwacht.

PSA, het moederbedrijf van Citroën en Peugeot zit diep in de rode cijfers. In de Franse media zijn berichten verschenen dat de Franse ‘vergevorderde’ gesprekken hebben met General Motors over een nieuwe samenwerking.

Discussies

Er zou al maanden worden gesproken en een officiële aankondiging zou al over twee weken kunnen volgen op de Autosalon van Genève.

PSA gaat zelf niet gedetailleerd in op de nieuwe samenwerking. "Er worden discussies gevoerd, maar er is nog geen enkele zekerheid dat die tot een resultaat komen."

Met name door de eurocrisis doet PSA slechte zaken en is het niet erg flexibel omdat het geen grote mondiale partner heeft. Wel wordt er samengewerkt met Mitsubishi, Ford en BMW. Eerder werd al gesproken over een alliantie met Fiat, maar dat werd vlug weersproken.

Flinke hap

Bij General Motors gaat het al weer enig tijd voor de wind. Vorig jaar werd een winst geboekt van 7,6 miljard euro; de Europese tak neemt daar met een verlies van 700 miljoen euro echter een flinke hap uit. Wat er ook gebeurt: PSA blijft altijd een onafhankelijk bedrijf.

Dus ondanks een eventuele samenwerking met GM, blijft het bedrijf verantwoordelijk voor de eigen modellen en productiefaciliteiten.

Bekijk 3 foto's in groot formaat