AMSTERDAM - Was de Bentley Mulsanne tot op heden net niet wat je zocht? Misschien is de Mulliner Driving Specification hetgene wat de auto nodig heeft om je over de streep te trekken.

De Bentley Mulsanne is al weer een tijdje het vlaggenschip van het merk. Op de komende
Autosalon van Genève is die te zien in zijn gedaante als Mulliner Driving Specification, waarmee de limousine een stuk scherper is geworden.

Je herkent ‘m aan zijn 21 inch wielen, de met diamantjes ingezette bekleding en de gestileerde vliegende ‘B’ in de luchtuitlaten aan de zijkant.

Besturing

Voor de bestuurder is het opnieuw afgestelde onderstel interessanter. Ook de besturing in de auto is scherper geworden. Natuurlijk is dat alles op smaak van de bestuurder af te stemmen met het Drive Dynamics Control, dat in de sportstand het beste uit de Bentley haalt. De krachtbron is overigens de zelfde als altijd: we hebben het over de zes-driekwart liter V8 met en vermogen van 512 pk. Daarmee is de Bentley goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 5,3 seconden en  een topsnelheid van 296 km/u.

Ten opzichte van de reguliere Mulsanne is de Mulliner-editie nog eens extra copieus uitgerust met onder meer een speciale flessenkoeler en bergruimte voor twee champagneflessen die gekanteld kunnen bewaard, zodat de bubbels er onderweg niet uit gutsen. Drie handgeblazen kristallen glazen zijn bij de koeler inbegrepen. Ze zijn bijpassend bij de wielen van de auto vormgegeven.

Verder kan er worden gekozen voor een kanteldak dat zorgt voor extra lucht en licht in de auto ‘zonder de risico’s van geopende zijruiten’. Het effect op de hoofdruimte is volgens Bentley te verwaarlozen en op de warmste dagen kan het worden afgedekt met een met alcantara bekleed scherm.

Bekijk foto's van de Bentley Mulsanne in groot formaat