AMSTERDAM - Nissan heeft enkele schetsen vrijgegeven van de de crossover-studie Qashqai, die het merk volgende maand in Genève zal onthullen.

De compacte 4x4 is voorzien van een geavanceerd, elektronisch bestuurde vierwielaandrijving en is ontworpen om alle obstakels in het stedelijke gebied de baas te kunnen. Het interieur van de Qashqai is flexibel van opzet. Iedere zitplaats is individueel wegklapbaar.


De compacte 4x4 is heeft van een geavanceerd, elektronisch bestuurde vierwielaandrijving en is ontworpen om alle obstakels in het stedelijke gebied de baas te kunnen

De instap is riant dankzij het ontbreken van B-stijlen en de naar achteren openslaande achterdeuren. Verdere details zijn nog niet vrijgegeven, daarvoor moeten we nog een maandje wachten.

Nissan Design Europe

Deze conceptauto is het eerste model dat geheel werd ontworpen door de designstudio van Nissan Design Europe in London. Deze studio, die in januari 2003 de deuren opende, heeft als missie de Nissans van de toekomst voor de Europese markt te ontwerpen.