AMSTERDAM - Eerder onthulde Citroën een speciale luxe versie van de DS3, nu weten we ook hoe veel dit model in Nederland moet kosten.

Zoek je extra snelheid in een Franse B-segmenter, dan is de DS3 Racing een prima keus. Gaat het je meer om luxe, dan is er de Ultra Prestige. Deze speciale uitvoering van de kleine premium Citroën heeft in het dak het DS-logo verwerkt.

Rondom zijn 17-inch lichtmetalen wielen van Bellone gemonteerd, in glanzend antraciet en een zwarte naafdop. Het interieur is versierd met hoogwaardig leer in de kleuren wit en zwart, waarin een horlogebandachtige structuur is verwerkt. Het dashboardpaneel is bekleedt met een strook van wit leer en voorzien van het DS-logo, terwijl de meters in het instrumentarium wit zijn.

Standaard krijg je opties zoals een MyWay-navigatiesysteem me bluetooth-functionaliteit, sotelverwarming, parkeersensoren achter, een middenarmsteun, een hifi geluidssysteem met subwoofer, automatische airconditioning, elektrische inklapbare en verwarmbare buitenspiegels.

Zijstootstrips

Daarbij kun je als optie het Pack Dark Chrome bestellen. Dit levert zijstootstrips, een lijst boven de kentekenplaat achter en mistlampomlijsting op. Daarnaast zijn de grille en het bekende dubbele chevron-logo uitgevoerd in donker chroom.

Onder de kap kun je kiezen voor de 120 pk-sterke 1.6 VTi-motor, of voor de 1.6 THP met 155 pk – alleen benzinemotoren, dus. Voor een DS3 Ultra Prestige VTi 120 rekent de dealer € 27.290, de DS3 Ultra Prestige THP 155 kost € 28.790.

Bekijk foto's van de Citroën DS3 in groot formaat