AMSTERDAM - We weten dat ‘ie er bijna aankomt, maar we moeten nog even wachten op de Dodge Viper. Des te moeilijker is dat met deze nieuwe teaser.

Dat de oude Viper een icoon in de wereld van sportieve auto’s is geworden, kan niemand ontkennen. Daarom is het een beetje moeilijk voor te stellen dat het model nu niet meer geproduceerd wordt.

Z’n opvolger is echter aanstaande. SRT, de tuningdivisie van Dodge, geeft net een nieuwe teaser vrij. We zien een koolstofvezel luchthapper, maar preciezer dan dat kunnen we op dit moment nog niet zijn.

Ook is en passant het nieuwe logo van de derde generatie Viper onthuld: wederom een venijnig kijkende slang, in dit geval Stryker genoemd.

Downsizen

Wat het nieuwe model verder gaat doen, zal Dodge tijdens de New York Auto Show in april bekend maken. In het kader van downsizen zou de oude vertrouwde V10 plaats kunnen gaan maken voor een V8.

Verder wordt de derde generatie Viper de eerste die uitgerust zal zijn met tractiecontrole, in elk geval in de VS, door de verplichtstelling van het elektronische hulpsysteem.

Bekijk foto's van de Dodge Viper in groot formaat