AMSTERDAM – De open versie van de Mini werd al lang verwacht maar in Genève zal de nieuwe Cabriolet dan eindelijk worden onthuld. De Mini Cabriolet zal één van de blikvangers zijn op de autotentoonstelling in de Zwitserse stad die op 4 maart zijn deuren voor het publiek opent. Van de zomer wordt de auto bij de dealers verwacht. Intussen zijn de eerste officiële foto’s en details vrijgegeven.

De topless Mini heeft een stoffen kap (ruimte voor een verdwijndak is er uiteraard niet) waarmee hij nog meer retro is dan hij al was. De elektrisch bediende kap kan onder het rijden (tot een snelheid van 120 km/h) tot 40 cm worden geopend. Iets dergelijks kennen we al van de Citroën Pluriel, die overigens meer standen heeft.


De elektrisch bediende kap kan onder het rijden (tot een snelheid van 120 km/h) tot 40 cm worden geopend

De gehele kap wordt met een druk op de knop in 15 seconden geopend of gesloten. De beide achterste zijruitjes zijn elektrisch bedienbaar. De Cabrio heeft twee kleine aluminium rolbeugels achter de hoofdsteunen van de achterpassagiers.

Wijzigingen

Verder zijn er wat wijzigingen ten opzichte van de gesloten versies. Zo heeft de Cabriolet nieuwe bumpers vóór met geïntegreerde mistlampen, nieuwe koplampen en een grille met een gladder oppervlak. Achter is de bumper eveneens gewijzigd en zijn de knipperlichten verhuisd naar de bovenkant van de lampunit.

Omdat er al geruime tijd geruchten gaan over een facelift van de Mini, zouden deze nieuwe onderdelen daar best op kunnen wijzen. Opvallend en vooral retro zijn bovendien de scharnieren die van buiten op het achterklepje zijn bevestigd.

Zonaanbidders

Zonaanbidders kunnen kiezen voor de One met de 90 pk sterke 1.6 of de Cooper met 115 pk. Later komt er ook nog een Cooper S met 163 pk. Alle Cabriolets staan op 16- of 17-inch wielen met runflat banden. Naast de bestaande kleuren zijn er twee kleuren exclusief voor de Cabrio: Hot Orange en Cool Blue. De kap is beschikbaar in drie verschillende kleuren: de One wordt alleen geleverd met een zwart dak en voor de Cooper is er keuze uit zwart, blauw en groen.

In juli komen de eerste exemplaren naar Nederland.