AMSTERDAM - Een consortium van Zweedse bedrijven wil samen met het Japanse Panasonic elektrische auto’s gaan bouwen in Trollhättan.

Het Zweedse Dagens Industri weet te melden dat een grote Zweedse bedrijven samen met het Japanse Panasonic plannen heeft om elektrische auto’s te gaan bouwen in Trollhättan.

Het Zweedse consortium zoekt daarvoor steun bij de Zweedse overheid. Het Chinese BAIC (Bejing Automotive Investment Company), dat in 2009 al oude productielijnen kocht van Saab, is bij de deal betrokken.

Panasonic is onder meer de eigenaar van Sanyo Electric, dat Toyota heeft geholpen met de ontwikkeling van de lithium ion-batterij in de Toyota Prius.

Saab heeft sinds 2009 een project lopen samen met het Innovatum uit Trollhättan, de Amerikaanse batterijfabrikant Boston Power en Electroengine uit Uppsala waarbij 100 9-3’s zouden worden omgebouwd tot EV. Verder dan zeven prototypes is het project echter nooit gekomen. Zweden financierde vijftig procent van dit initiatief.

Bod

Verder zou het Indiase Mahindra afgelopen maandag een bod hebben gedaan op Saab en ligt er ook nog steeds de bieding van Yougman. Beide partijen zijn in afwachting van een reactie van de curatoren.

Verder heeft zich ook nog Volvo gemeld dat is geïnteresseerd in een paar onderdelen van Saab. De bewindvoerders hebben echter gezegd Saab liever als één geheel te verkopen.

Bekijk 2 foto's in groot formaat