AMSTERDAM - Kroymans is service-dealer van Maserati geworden, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. Het autobedrijf verloor bij de herstart 2,5 jaar geleden het dealerschap, maar is nu dus weer officieel verbonden aan het Italiaanse merk.

De dealer in Hilversum, waar het Kroymans avontuur ooit begon, werd tijdens het faillisement van de Kroymans Corporation losgetrokken van de boedel en gaat daardoor nog steeds als Kroymans door het leven.

Het bedrijf was al dealer van Jaguar, Fisker, Ferrari en Aston Martin, en heeft Maserati er sinds dit jaar dus weer bij. Als service-dealer, welteverstaan. "Het past natuurlijk prima in ons portfolio, bovendien was ons personeel nog steeds opgeleid voor Maserati's", verklaart General Manager van Kroymans Geert-Jan Tax desgevraagd.

Het servicedealerschap heeft volgens hem niets te maken met hem omvallen van Hessing, dat Maserati-dealer was. "Nee, die plannen waren er al. Het heeft onder meer te maken met het groeiende wagenpark van Maserati in Nederland."

Volledig

Of het een eerste stap is naar een volledig dealerschap weet Tax niet. "Daar staan we best positief tegenover, maar is niet zo dat we daar de komende tijd keihard op gaan inzetten. het is allang mooi dat we Maserati-rijders weer kunnen ontvangen."

Nederland kent los van Kroymans drie Maserati-dealers: Franco Auto in Rijswijk, Driessen in Eindhoven en Munsterhuis in Hengelo. Zoals gemeld was Hessing ook dealer, het is nog niet bekend of (en zo ja welk) een nieuw autobedrijf dat contract overneemt.

Bekijk 3 foto's in groot formaat