AMSTERDAM - In het programma van Nissan zijn genoeg B-segment auto’s. Toch zien de Japanners ruimte voor nóg een model. Daarvan is deze Invitation concept car de voorbode.

Bij Nissan zijn er de Micra, de Note als mpv en de Juke als crossover in het B-segment.

Op de Autosalon van Genève wordt deze Invitation concept car getoond, die een voorbode is van nóg een model in dit segment. In 2013 moet de serieproductie starten. 

Nissan plaatst de auto bovenin het B-segment, waar de Micra aan de onderkant van die klasse opereert. "Je moet 'm zien als concurrent in de klasse van de Volkswagen Polo of de Ford Fiesta," aldus de woordvoerder van het merk. Daarop wordt ook de Micra en de Note gebouwd en bij Renault de Twingo en de huidige en toekomstige Clio.

Squash Line

Nissan heeft het voor de Invitation over een fris ontwerp volgens de stijl die intern ‘Squash Line’ heet. Dat moet leiden tot een buitengewoon goede aerodynamiek en een laag brandstofverbruik. De uitstoot moet beperkt blijven tot waarden onder de 100 gr/km. Verder moeten in het interieur nieuwe technologieën en een bovengemiddelde kwaliteit.

Verder belooft Nissan bovengemiddeld veel aandacht te besteden aan de rijkwaliteiten en moet de veiligheid van de Invitation op het hoogst mogelijke plan staan. Er is onder meer een Around View Monitor, die het achteruit inparkeren vergemakkelijkt en het Nissan Safety Shields Technologies, dat tijdens het rijden de omgeving rondom de auto in de gaten houdt.

Bekijk foto's van de Nissan Invitation in groot formaat