AMSTERDAM - Wat je ook van de McLaren MP4-12C vindt, je kunt toch moeilijk beweren dat de Engelse supersportwagen pk's te kort komt.

Met het referentiekader van Hennessey ligt dat echter anders, en dus komen de Amerikanen met een opgefokte versie: de HPE 800 Twin Turbo.

De naam geeft het al aan: Hennessey fokt de McLaren op tot meer dan 800 pk. Het extra vermogen komt op het conto van een verbeterde intercooler, een geoptimaliseerde luchtinlaat, verbeterde turbo's, een titanium uitlaatsysteem en een bijgewerkt motormanagement.

Om ervoor te zorgen dat de aandrijflijn heel blijft met dat extra vermogen, monteert Hennessey ook een andere koppeling en meer koeling.

Een bodykit met koolstofvezel elementen zorgt voor extra downforce. Verder biedt Hennessey Monoblock wielen omhuld door Michelin Super Sport banden. Binnenin heeft de tuner tenslotte nog koolstofvezel, exclusief leder en alcantara in de aanbieding.

Gewichtsreductie

Overigens: mocht je toch liever een snellere MP4-12C van McLaren zelf hebben, dan kan dat binnenkort ook. McLaren richt zich met die versie, die elementen krijgt van de GT3-racer, echter meer op gewichtsreductie dan ook extra pk's. Op zich niet zo'n gek idee, als je auto al 600 pk tot z'n beschikking heeft.

Bekijk foto's van de McLaren MP4-12C in groot formaat