AMSTERDAM - Na een tijd van officiële stilte op het Viper-front, heeft Dodge besloten om de stilte te verbreken.

De nieuwe generatie van de sportwagen heeft z’n snuit voor het eerst op een teaser laten zien.

Over de nieuwe Viper (op foto 3 als prototype) is nog weinig bekend. Dodge heeft alleen nog in een persbericht gemeld dat het de Conner Avenue fabriek in Detroit gaat gebruiken om vanaf eind dit jaar de nieuwe Viper te bouwen.

Mysterie

Op die locatie bouwde Dodge de Viper in het verleden ook al, maar de productie stopte in 2010. De werving van personeel is inmiddels begonnen.

De aandrijflijn is nog een mysterie. Er gaan sterke geruchten dat Dodge, alle CO2-eisen van dit decennium ten spijt, toch gewoon weer voor een V10 kiest. Het is dan wel de vraag hoe het Amerikaanse merk het verbruik acceptabel kan houden. Vanwege wetgeving zal de Viper sowieso voor het eerst in z’n geschiedenis traction control tot z’n beschikking krijgen.

We verwachten dit voorjaar een eerste levensteken van de Dodge Viper, waarschijnlijk op de Autoshow van New York. Rond de jaarwisseling staat-ie bij de Amerikaanse dealers. Aangezien Dodge niet meer aanwezig is in Europa, is het nog onduidelijk of we de auto hier ook krijgen. Of zou er een Lancia Viper komen?

Bekijk foto's van de Dodge Viper in groot formaat