AMSTERDAM - Bij Lamborghini ging de keuze voor een nieuwe modellijn tussen een Panamera-achtige vierdeurs en een SUV.

Het ziet er naar uit dat de keuze in het voordeel van dit laatste is uitgevallen.

In de Italiaanse pers lijken ze het zeker te weten. Komende april debuteert op de autoshow in Peking concept car van een SUV van Lamborghini.

Daarmee wordt duidelijk dat de Estoque concept car definitief het museum in kan. De derde modellijn moet Lamborghini gaan helpen het doel van drieduizend auto’s per jaar te halen. Over drie jaar zou de SUV werkelijkheid moeten zijn.

Historisch verantwoord

Lamborghini zou kiezen voor een SUV omdat die meer publiek trekt in landen als Rusland en China, waar niet alle wegen geschikt zijn voor lage auto’s. Bovendien is het historisch verantwoord omdat in de jaren ’80 al de beroemde LM002 rondreed.

De nieuwe Lambo wordt gebouwd op het platform van de Audi Q7. Er gaan geruchten over een V10 met 550 tot 575 pk, die desgewenst kan worden geleverd met een hybride Kers-systeem waarmee het vermogen naar 675 tot 700 pk kan.

Emissie-eisen

Verder vertelt Lamborghini-directeur Stephan Winkelmann in een interview met het Engelse Autocar, dat hij het komende decennium nog geen turbomotoren gaat voeren. “Wat er daarna gebeurt, kan nog niemand zeggen. Misschien worden we er dan door nieuwe emissie-eisen tot gedwongen.”

Dat betekent dus dat de nieuwe Gallardo, waar we volgens Winkelmann nog minimaal twee jaar op moeten wachten, met atmosferische motoren op de markt komt.

Bekijk 3 foto's in groot formaat