AMSTERDAM - De Hyundai Santa Fe wacht met smart op zijn aflossing. Hij moet echter nog tot het einde van het jaar zijn rug recht houden. Pas dan, komt de iX45.

Hij laat alvast zijn neus zien op het internet.

Bij Hyundai hebben ze op het moment veel aan hun hoofd met de introductie van de i30. Vandaar dat er nog maar weinig informatie is over de iX45.

Die staat pas voor over een paar maanden op de agenda. Het internet helpt een handje, want foto’s van de nieuwe neus van die SUV zijn al te vinden.

Kennismaking

Halverwege het jaar verwachten we de eerste kennismaking met de iX45, waarvan zelfs de naam nog niet bevestigd wordt. Net als bij de i40/Sonata, komt er zowel een Amerikaanse als Europese versie. Het is niet helemaal duidelijk welke we hier op de foto’s zien. We weten we dat beide varianten uiterlijk slechts op details zullen verschillen.

De perspresentatie van de iX45 gaat aan de neus van de autoshow in Genève voorbij. Daar maken we kennis met de stationwagenversie van de i30. Voor het debuut van de nieuwe SUV zetten we in voor de autoshow in New York, die begin april zijn poorten opent.

Bekijk foto's van de Hyundai iX45 in groot formaat