AMSTERDAM - Het zit er bijna op voor de Land Rover Defender, de oer-Landy, die in de basis al meeloopt sinds 1948, wordt in 2014 vervangen.

Het is een einde van een tijdperk. Dit is het eerste concrete signaal dat Land Rover werkt aan een opvolger van de Defender. Sinds de komst van de DC100 concept car, is het publiek geheim dat die in 2014 op de markt komt.

Op de testbaan doen de ingenieurs van Land Rover stabiliteitstests met een eerste prototype, dat nog schuilgaat onder de carrosserie van de klassieke Defender.

Land Rover bouwt het nieuwe voertuig op het platform dat op het moment wordt gebruikt voor de Discovery en de Range Rover Sport. Om de kosten voor de nieuwe Defender laag te houden, wordt die techniek flink vereenvoudigd en beter berekend op de zware taak die vele Defenders ten deel valt.

Showelementen

Uiteindelijk wordt de Defender-nieuwe-stijl in Europa geleverd met een viercilinder diesel en een viercilinder benzinemotor. Het uiterlijk zal maar weinig verschillen van dat van de concept car. Denk daar de showelementen bij weg en je weet al precies wat je over dik twee jaar kunt verwachten.

Bekijk foto's van de Land Rover Defender in groot formaat