AMSTERDAM - Misschien sta je er niet bij stil, maar de BMW 7-serie dateert al weer van 2008. Tijd dus voor een facelift voor de Siebener.

BMW rijdt met een hybride BMW 7-serie door de sneeuw. Onder de camouflage gaat een gefacelifte versie schuil. Dit jaar is het namelijk al weer vier jaar geleden dat de 7-serie zijn opwachting maakte, dus wordt het tijd voor wat wijzigingen aan die auto.

Reken er maar op dat de veranderingen aan het uiterlijk van de niet veel wijzigt. Kijk bijvoorbeeld maar naar de gefacelifte X6, die we gisteren lieten zien. Het zal beperkt blijven tot wat nieuwe vormen in de motorkap, gewijzigde verlichting en een nieuw gelijnde bumper.

Met de komst van de M550d is er iets vreemds aan de hand. Wie een sterke diesel wil, moet kiezen voor een kleiner model. Bij de 7-serie levert de topdiesel namelijk ‘maar’ 306 pk, terwijl die M550d er 381 pk heeft. Het ligt voor de hand dat BMW dat met de komst van de vernieuwde 7-serie dat rechtzet.

Wanneer we de F01 2.0 precies gaan zien, is nog niet duidelijk. De woordvoerder van BMW Nederland vindt ‘het nog te vroeg om daar iets over te zeggen’. Dat kan dus nog wel een jaartje gaan duren.

Bekijk foto's van de BMW 7-serie in groot formaat