AMSTERDAM - Citroën is succesvol met de ‘premium’ DS-modellen. Maar ook de onderkant van de markt wordt niet vergeten.

Er wordt gewerkt aan een nieuw modellenprogramma onder de naam ‘Essential’. De lijn wordt al meteen als ‘ID’ gebombardeerd – naar de klassieke uitgeklede DS-modellen.

Citroën heeft via een video de eerste beelden vrijgegeven van het project M43, die intern de naam Essential heeft gekregen. Het gaat om een 4,50 meter lange sedan die zal worden gebouwd in het Spaanse Vigo en in 2013 op de markt komt.

Door Citroën-enthousiastelingen is die auto al meteen ‘ID’ gedoopt. Dat was ook de aanduiding voor de simpelste modellen uit de klassieke DS-lijn, om de snoek voor meer mensen bereikbaar te maken.

Europa

De auto is niet bedoeld voor de Nederlandse markt. Hij concurreert met auto’s als de Chevrolet Cruze, Dacia Logan sedan en de non-elektrische Renault Fluence of de Nissan Tiida. Behalve de Chevrolet, zijn die ook niet op de Nederlandse markt te koop. In andere delen van Europa is dit segment wel vertegenwoordigd. Verder ziet Citroën markt in Brazilië en China.

Voor de Essential legt Citroën de lat op alle gebieden wat lager. Zo wordt er gemikt op een viersterrenscore in de EuroNCAP tests en is in het interieur alleen het hoognodige te vinden. Wel blinkt de auto uit in een riant ruimteaanbod en een grote kofferbak.  

Bekijk foto's van de Citroën M43 in groot formaat