AMSTERDAM - Renault wil het vijftigjarig bestaan van de Alpine concept car niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Op de Autosalon van Parijs, die dit najaar wordt gehouden, wordt een concept car getoond van een moderne interpretatie van die historische sportauto.

“Het zou een gemiste kans zijn om er niets aan te doen,” vertelt Renaults designdirecteur Laurens van den Acker aan het Engelse Autocar over het vijftigjarig bestaan van de Alpine A110.

Op de Autosalon van Parijs, die komende herfst wordt gehouden, zal een concept car staan die een visie is op een moderne Alpine.

Geruchten

Dat voedt opnieuw de geruchten over de terugkeer van het beroemde Franse sportautomerk. Het blijft echter de vraag of er productiekansen zijn voor een moderne A110. “Dat wordt bepaald door de waan van de dag,” vertelt Van den Acker. “Voor een ontwerper is het beste om altijd een potje op het vuur te hebben staan. Als de planeten allemaal op de juiste plek komen, heb je dan iets klaar.”

Marketingchef Steve Norman zegt in het Engelse blad: “We weten hoe een productie-Alpine er uit moet gaan zien. Het is de vraag hoe groot de markt voor zo’n auto is. Is er ruimte in de huidige automarkt om met een model te komen dat vergelijkbaar is met een Porsche?”

Bekijk 3 foto's in groot formaat