AMSTERDAM - Bij Abt tunen ze al jaren producten uit de Audi-stal en het laatste wapenfeit is deze AS4. Afgezien van het dikkere uiterlijk biedt Abt de mogelijkheid om de 2.0 TFSI en 3.0 TDI van meer vermogen te voorzien.

Ook voor de S4 heeft men een krachtkuur voorhanden. Wie wat meer vermogen uit z’n A4 of S4 wil halen kan zich bij Abt melden voor diverse anabolenpakketten.

Het begint bij de 2.0 TFSI, die van 211 pk naar 275 pk getild kan worden. Wie liever diesel rijdt, maar wel flink wat vermogen onder z’n rechtervoet wil hebben kan zich met de 3.0 TDI melden. Na de Abt behandeling stijgt het vermogen van 245 pk naar 282 pk en het koppel wordt met 60 Nm vergroot naar 560 Nm.

Ook voor de voorlopige topper van het gamma, de S4 met 3,0-liter compressormotor, kan er een krachtkuur worden besteld. In dat geval krijg je de beschikking over 102 extra paardenkrachten, waarmee het totaal op 435 komt. Die laatste versie kan in 4,8 seconden van 0 naar 100 sprinten en rijdt voluit 282 kilometer per uur.

Om te zorgen dat je medeweggebruikers weten dat je niet zomaar in een A4 rijdt heeft Abt ook een volledig bodypakket voor hun AS4 ontwikkeld. Daarmee wordt de A4 een stuk dikker, terwijl accenten als de vier dikke uitlaten en natuurlijk de dikke velgen het sportieve karakter volgnes Abt perfect uitstralen. Of dat echt zo is, mag u zelf beoordelen.