AMSTERDAM - Van de vorige generatie B-Klasse kwam er nooit een AMG variant, maar de nieuwe generatie wordt blijkbaar wel hip genoeg bevonden om er een snelle versie van te brengen.

AMG test al druk met de supersnelle B-Klasse, die naar verluidt dik 300 pk krijgt. In Scandinavië kwam onze spionagefotograaf deze dik ingepakte B-Klasse tegen.

Hoewel we dus nog niet kunnen zien hoe dik de B AMG wordt, laten de forse, geperforeerde remschijven aan de voorzijde geen onduidelijkheid bestaan over de intenties van de snelste B-Klasse ooit.

Onze spionagefotograaf kon ook een plaatje schieten van de snelheidsmeter, die het bij 260 kilometer per uur voor gezien houdt. Naar verwachting wordt de B-Klasse AMG dus begrensd op 250 kilometer per uur.

Nieuw blok

Daar gaat ‘ie wel makkelijk naar toe sprinten, want het vermogen van de supersnelle B komt volgens geruchten rond de 320 pk te liggen. Dat vermogen komt uit een voor AMG nieuw blok, waarschijnlijk een 2,0-liter viercilinder turbomotor.

Die wordt waarschijnlijk gekoppeld aan een versnellingsbak met dubbele koppeling met zes of zeven verzetten. Reken er met een dergelijk vermogen maar op dat de B-Klasse vierwielaandrijving gaat krijgen.

Overigens zal het nog wel even duren voordat de B25 AMG, zoals het model naar verluidt zal gaan het, op de weg verschijnt. De gewone B-Klasse is namelijk pas net geïntroduceerd, dus voor 2013 hoeven we de performancevariant niet op de weg te verwachten.

Bekijk 7 foto's van de Mercedes-Benz B-Klasse in groot formaat