AMSTERDAM - Sportauto’s en elektrische aandrijving kunnen prima samengaan, zo bewijst Tesla met de Roadster.

Maar het kan altijd beter. De PG Elektrus is ook een elektrische Lotus Elise, maar deze haalt 300 kilometer per uur.

Tesla heeft een trend gezet met de Roadster, sinds z'n introductie wagen steeds meer firma's zich aan het elektrificeren van de Lotus Elise.

Deze Elektrus van het Duitse bedrijf PG, dat de auto in samenwerking met designer Michael Fröhlich heeft ontworpen, verdient echter een eervolle vermelding.

Begrenzer

Volgens z’n scheppers gaat deze elektrische auto namelijk binnen 3 seconden naar de 100 kilometer per uur, en voluit moet hij de 300 km/h barrière kunnen slechten. Helaas gaat dat je niet lukken, want de Duitsers begrenzen de Elektrus op 250 kilometer per uur.

De aandrijflijn bestaat uit een 272 pk en 350 Nm sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. Die wordt van de nodige kracht voorzien door een lithium-ion batterijpakket dat onder normale rijomstandigheden, dus niet als je die topsnelheid uitprobeert, 350 kilometer actieradius aan moet kunnen.

Slim idee is het zonnepaneel achter de bestuurder, dat zonne-energie omzet in elektriciteit voor het accupakket.

Gewicht

Om het gewicht zo laag mogelijk te houden is er rijkelijk gebruik gemaakt van koolstofvezel, in totaal legt de PG Elektrus 907 kilo in de schaal. Ook een leuke vinding is het audiosysteem dat naar wens allerlei motorgeluiden kan simuleren, van een gorgelende V8 tot een Formule 1 auto.

Helemaal warm gelopen en klaar om te bestellen? Dan komt nu de domper van het verhaal, want de prijs van de PG Elektrus bedraagt maar liefst €285.600. Daar krijg je dan nog wel een stukje exclusiviteit voor, want de Duitse firma denkt er maar 667 van te gaan bouwen.

Bekijk 6 foto's van de PG Elektrus in groot formaat