AMSTERDAM - Het ziet er somber uit voor de Mini Rocketman concept car. Er zijn steeds duidelijkere aanwijzigen dat de Mini Mini niet komt.

Het leek zo mooi: vorig voorjaar schitterde op de stand van Mini de Rocketman concept car, die met een lengte van 3,42 meter meer in de buurt van de afmetingen van de klassieke oer-Mini (3,05 meter) zat.

Sinds die tijd zijn de rekenmeesters bij BMW aan de slag gegaan om het project financieel haalbaar te maken. Al eerder waren er berichten vanuit de Raad van Bestuur bij BMW, waaruit bleek dat de Rocketman te duur was.

Vooral door het gebruik van koolstofvezel zou de Mini Mini ongeveer net zo duur worden als de reguliere Mini hatchback.

Investering

Nu blijkt dat de kleine Mini niet meer past binnen de nieuwe platformstrategie van het merk. Met de nieuwe basis zou er een enorme investering moeten worden gedaan om de wielbasis passend te maken. Verder zouden er problemen kunnen komen met de stabiliteit, wegligging en veiligheid van de auto. Daarmee zou het project Rocketman voorlopig zijn geschrapt.

De Nederlandse woordvoerster van Mini kan niet bevestigen dat de Mini Mini er niet komt. “Er is geen officieel bericht vanuit Duitsland gekomen waarin wordt gezegd dat het project is stopgezet.”

Bekijk 4 foto's van de Mini Rocketman in groot formaat