AMSTERDAM - De Mercedes CLS Shooting Brake heb je al vaker gezien met zijn gecamoufleerde achterkant. Het gaat nog wel even duren voordat we officieel bericht krijgen van Mercedes over deze nieuwe stationwagen.

AutoWeek-lezer Dennis Premsela kwam op de Duitse Autobahn deze Mercedes CLS Shooting Brake tegen. Net als bij een prototype dat we eerder spotten, zit zijn bips nog steeds in de camouflagefolie. Waar blijft die CLS stationwagen?

We moeten nog even wachten op dit nieuwe nichemodel. Mercedes heeft op het moment belangrijker zaken aan zijn hoofd.

De komende maanden zijn gereserveerd voor de nieuwe A-klasse, waarmee het merk flinke aantallen hoopt te verkopen en een nieuwe (jonge) klantengroep aan te boren. De CLS Shooting Brake moet daarvoor even in de wachtkamer en zal dus niet te zien zijn op de komende Autosalon van Genève, daar is de volgspot gereserveerd voor de nieuwe A.

Zomer

Reken er dus maar op dat het zeker tot de zomer duurt voordat we het eerste officiële levensteken krijgen van de CLS Shooting Brake. In het najaar verschijnt hij dan op de weg.

Op het technische vlak, kun je ‘m precies over de CLS sedan – pardon, vierdeurs coupé leggen. Het motorenpalet zal bestaat uit een V6 en een V8 benzine. Bij de diesels is er ook de viercilinder 250 CDI, gevolgd door de zescilinder 350. Om de pk-honger van de klandizie te stillen, verwachten we natuurlijk ook een AMG-versie.