AMSTERDAM - Mini wil op termijn het modellenpalet uitbreiden naar tien verschillende varianten. Op het moment zijn het er nog zes.

“Over een paar jaar hebben we tien verschillende Mini’s op de markt,” dat vertelt Mini-baas Kay Segler in de Duitse editie van de Financial Times. Welke modellen dat zullen zijn, vertelt hij echter nog niet.

Vanaf volgend jaar als de nieuwe hatchback verschijnt, worden Mini’s op het zelfde platform gebouwd als andere modellen van BMW. In dat jaar hoopt Mini ook door de 300.000 auto’s per jaar-grens te gaan. In 2011 zijn 285.060 Mini’s gebouwd.

Op het moment zijn er zes verschillende Mini’s. We tellen de hatchback, cabriolet, Clubman, Countryman, coupé en roadster. Naar verluidt zit er nog een productieversie van deze Paceman in de pijplijn – dat is een driedeurs-versie van de Countryman.

Rocketman

Verder is ook nog enige tijd geleden de Rocketman concept car getoond, die fors kleiner was dan de Mini hatchback. Het laatste nieuws wat we over die auto hebben gehoord, is dat het moeilijk is om dat model winstgevend te maken. Grote kans dus dat die niet doorgaat.

Verder zijn er volgens de Financial Times Deutschland nog geruchten over een sedanversie van de Mini. Van de klassieke Mini heeft ook een sedan bestaan, al werd die verkocht als Wolseley Hornet en Riley Elf.