AMSTERDAM - Het gefacelifte trio verkoopkanonnetjes is compleet: gisteravond konden we je al de Citroën C1 en de Peugeot 107 laten zien en nu is het dan tijd voor de officiële onthulling van de Toyota Aygo.

De voorzijde van de Aygo heeft voortaan een trapeziumvormige grille. Vanaf de Aspiration behoren twee smalle strips met led-dagrijverlichting tot de standaarduitrusting. Binnenin heeft het dashboard voortaan een donkergrijze kleur. Het audiosysteem is nieuw en bevat vanaf de Aspiration ondersteuning voor Bluetooth en USB.

Ook motorisch is de Aygo aangepakt. De 1,0-liter driecilinder heeft nog steeds een vermogen van 68 pk, maar het gemiddeld verbruik is voortaan 4,3 liter per 100 kilometer. Dat komt neer op een CO2-uitstoot van 99 g/km.

Knaloranje

De Aygo wordt leverbaar in vijf uitvoeringen: de Access, Comfort, Comfort Orange, Aspiration en de Dynamic Orange. Van de vijf versies springen de Orange-uitvoeringen letterlijk en figuurlijk het meest in het oog; ze zijn in de knaloranje metallic kleur ‘Tabasco Orange’ gespoten en voorzien van oranje ringen rondom onder meer de toerenteller (standaard in de Dynamic Orange) en de openingen van de luchtventilatie.

Wie de oranje lak iets te veel van het goede vindt, kiest voor een zwarte of grijze lak. Wel behoudt de auto dan oranje buitenspiegels en deurgrepen. Bovendien heeft de Dynamic Orange standaard oranje/zwarte stoelbekleding.

Goed nieuws voor de geïnteresseerden: de Toyota Aygo wordt goedkoper. De auto staat vanaf maart bij de dealers en heeft dan een vanafprijs van 7.990 euro. De Aygo beleeft overigens z'n publieksdebuut op de Autosalon van Brussel. Dus wie 'm (en de gefacelifte 107 en C1) eerder wil zien, doet er goed aan om halverwege januari af te reizen naar de Belgische hoofdstad.