AMSTERDAM - Opels eerste coupé-cabrio heet Tigra Twin Top. De nieuwe Opel wordt gebouwd op basis van de Corsa en maakt in Genève zijn werelddebuut. Voor de Tigra Twin Top komen twee motoren beschikbaar.

Opel heeft officieel het doek opgelicht en zal de bekende naam Tigra blijven gebruiken. De tweezitter zal debuteren op de autotentoonstelling in Genève, die van 4 tot 14 maart wordt gehouden. Opel volgt daarmee Peugeot en Renault, terwijl Volkswagen nog in het stadium is van een concept car. Die laatste is van de Golf coupé cabrio, die trouwens ook in Genève onthuld zal worden.
Opvallend aan het exterieur van deze nieuwe Tigra is niet alleen de wigvorm, maar ook de flinke wielkasten vormen een stylingelement

Het dak voor de nieuwe Opel is ontwikkeld bij de Franse carrosseriebouwers Heuliez. Daarbij zakt de stalen kap, net als bij de SSR van GM-concern genoot Chevrolet, horizontaal achter de cockpit. Dat zorgt voor winst in de bagageruimte, die bij de Tigra Twin Top met gesloten kap een inhoud van 440 liter heeft en met de kap geopend 250 liter. Ter vergelijking: dat is de 206 CC van concurrent Peugeot respectievelijk 320/150 liter.

Verder heeft deze zonnige Tigra 70 liter nog extra bagageruimte achter de stoelen. De elektrohydraulische kap werkt met een druk op de knop, iets dat eveneens geldt voor het openen en sluiten van de kofferklep van de Twin Top.

Twee motorvarianten

Voor de Tigra TwinTop zijn twee motorvarianten beschikbaar: de 90 pk 1,4-liter Ecotec-motor met zuinige Twinport-techniek en de 1,8-liter Ecotec met 125 pk. Standaard worden deze motoren gekoppeld aan een vijfbak, maar Easytronic is een optie op de 1.4.

Exterieur

Opvallend aan het exterieur van deze nieuwe Tigra is niet alleen de wigvorm, maar ook de flinke wielkasten vormen een stylingelement. Verder ontbreekt de familiegelijkenis met de andere nieuwe Opels niet.In het interieur vallen de in twee kleuren uitgevoerde sportstoelen en aluminiumkleurige details op. De instrumenten zijn omzoomd met verchroomde ringen, terwijl twee aluminium biezen doorlopen van de middenconsole naar de transmissietunnel. Aluminium is eveneens gebruikt voor de rolbeugels.

Opel verwacht in het najaar met de verkoop van de Tigra TwinTop te kunnen starten.